Pere Muñoz. .peremp.blocat.com
La Plataforma Son Busquets es continua oposant a la construcció de 1।300 pisos als antics quarters militars। L’argument dels veïnats és clar: a una zona on ja hi ha una gran saturació poblacional i una important manca de serveis, l’entrada de prop de 5.000 noves persones només fa incrementar el problema.Des de l’Ajuntament es diu que el Ministeri de Defensa ha millorat el projecte inicial i ha disminuït 5.000 metres quadrats l’espai construït amb habitatges. La dada és positiva, però cal anotar que estam parlant d’un solar de 110.000 m2, amb la qual cosa 5.000 metres és una quantitat molt petita.

L’actitud dels veïnats té tota la justificació del món: esperaven que els antics quarters es convertirien en serveis, espais verds, instal·lacions esportives, etc., a més dels habitatges. En realitat, però, és a l’inrevés: es construiran habitatges (1.300) i, a més, es farà alguna zona de serveis. L’argument que el Ministeri cerca bàsicament ingressos per la construcció dels habitatges pot ser vàlid. Tot i així, l’Ajuntament de Palma, per molt que ambdues institucions siguin del mateix color polític, hauria d’exigir que els interessos del Ministeri no anassin en contra de la millora de la qualitat de vida a la zona. Si som objectius, podem dir que aquest nou pla per Son Busquets és millor que l’anterior. La pregunta, però, és si és suficient, si és allò que els veïnats esperaven, si és bo per la zona...

Els que hi viuen sembla que tenen clares les respostes, ara només falta que a Cort també ho tenguin clar। El tema fa anys que es troba a l’agenda política municipal i no es pot dir que s’hagin tengut gaire en compte les opinions dels veïnats. Aquesta legislatura em consta que sí tenien la confiança de ser més escoltats. El resultat final determinarà si ha estat així o no, però per ara la cosa, per ara, pinta malament. Esperem que millori!


www.diaridebalears.com/opinio.shtml?3471+6+199912